.st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe kun je het mooist poppenogen borduren? 

 December 28, 2018

By  Inge

De poppenogen borduren lijkt iets wat je zo even doet. Toch vinden veel mensen dit erg lastig. Zeker in het begin.

Wat voor ogen wil je maken

Voor je begint is het goed om eens rond te kijken op internet naar wat er allemaal mogelijk is. Zoveel poppenmaaksters, zoveel verschillende poppenogen. Iedereen borduurt op haar eigen manier en wat de een mooi vindt, vind een ander misschien lelijk.

Wil je weten waar je ideeën vindt? Type dan eens in Google zonnekindpop of waldorf doll in en selecteer de afbeeldingen. Ook kun je naar Etsy.com gaan en daar zoeken op waldorf dolls.

Naast datgene wat je mooi vindt, kun je ook kijken naar wat je wilt dat de pop uitstraalt. En hoe moet een kind met de pop kunnen spelen? Bij bijvoorbeeld een groot felgeborduurd oog kan het voor kind lastig zijn om te spelen dat de pop slaapt.

Bepaal dus eerst wat je mooi vindt en hoe je de poppenogen zou willen borduren.

Maak een proeflapje

Soms staan ogen bij een bepaalde pop zo mooi dat je ervan overtuigd bent dat jij ook de ogen van je pop zo wilt borduren. Of je hebt verschillende dingen gezien die je leuk vindt, maar je weet niet welke je zal kiezen.

Dan is het tijd voor een proeflapje. Neem een reststukje van de huidtricot en wat borduurgaren. Ga dan een proberen hoe de ogen uitvallen op de stof als je ze borduurt. Nu kun je ineens tot de ontdekking komen dat je favoriete oog toch niet bij jouw pop past. En het is een stuk prettiger om dat op een proeflapje te ontdekken dan op je pop.

Tijd voor het echte werk

Nu weet je welk poppenoog je graag wilt borduren. En omdat je geoefend hebt kun je vol vertrouwen aan de slag.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>