.st0{fill:#FFFFFF;}

Mama Kwijt, een prachtig voorbeeld van poppenspel 

 December 28, 2018

By  Inge

In Mama Kwijt valt een baby uil van een tak en hij is daardoor zijn mama kwijt. Beiden zoeken naar elkaar, maar het duurt een poosje voordat ze elkaar weer gevonden hebben. Er zijn heel wat dieren in het bos die helpen met zoeken en die proberen om baby uit te troosten.

Voor peuters en kleuters, die nog graag in de buurt van een vertrouwde verzorger zijn, is dit een heel herkenbaar thema.

Het theaterduo Dubbele Jan heeft een theatervoorstelling gemaakt van het prentenboek Mama Kwijt. In deze voorstelling kun je heel goed zien wat voor verschillende manieren van poppenspel er zijn.

Poppenkast, handpoppenspel en stokpoppen worden door elkaar heen gebruikt. En voor de hoofdrolspelers worden zelfs alle drie deze mogelijkheden door elkaar heen benut.

Dubbele Jan laat zien hoe je als het ware met poppen kunt toveren. De eenvoudige middelen zorgen voor de kleintjes toch voor een indrukwekkende voorstelling. Bekijk de gezichtjes maar eens op de video.

Aan het eind vertelt de speelster over haar zoektocht naar de juiste uitvoering van de poppen. Wat mij betreft is ze daar zeker in geslaagd.

Heb je de details van Mama Uil gezien? Mama uil is een handpop en een stokpop en kan vliegen door de handen in de vleugels te doen. Helemaal op het eind zie je nog een extra detail. Als Mama Uil haar vleugels om Kleine Uil heen slaat, blijkt dat de vleugels ook nog los kunnen van Mama Uil om zo meer speelmogelijkheden te creëren. Heel goed gevonden.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>