.st0{fill:#FFFFFF;}

Omslagdoek breien voor kaboutervrouwtje 

 December 28, 2018

By  Inge

De hele kabouterfamilie wordt natuurlijk netjes in de kleren gestoken. Vander, moeder én de kinderen. Voor het kaboutervrouwtje heb ik een jurkje in gedachten, met een grote sjaal, een omslagdoek om haar schouders.

Die omslagdoek breien is een leuk klusje. Ik ben niet zo’n fanatieke breier en grote projecten zijn dan ook niet aan mij besteed. Maar een kaboutersjaal vind ik wél erg leuk om te doen.

Het is (natuurlijk) een mooie rode geworden, zodat hij goed kleurt bij haar kabouter muts. Voor deze omslagdoek heb ik eerst een driehoekje gebreid, waanvan de bovenste rand vanzelf een beetje omkrult. Zo is het net alsof ze een kraag aan heeft.

En aan de onderkant heb ik de omslagdoek afgewerkt met franjes. Zo is hij helemaal af en ziet mijn kaboutervrouwtje er straks pico bello uit.
Ook voor de jurk van het vrouwtje heb ik al wel een idee. Dat zal wel een priegelwerkje worden, want het vrouwtje is maar een klein vrouwtje en een jurkje naaien voor zo’n klein vrouwtje valt nog niet mee. Het patroon daarvoor heb ik nog niet gemaakt, maar ik heb er ook al wel iets voor in gedachten…

De omslagdoek breien is nu in elk geval gedaan en die omslagdoek ligt al te wachten op de rest van het geheel. Ik ben benieuwd hoe het totaalplaatje eruit zal gaan zien.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>