.st0{fill:#FFFFFF;}

Poppenschoentjes maken, voor welke techniek kies je? 

 December 29, 2018

By  Inge

Als een pop eenmaal af is, dan is het tijd om haar netjes aan te kleden en daar hoort poppenschoentjes maken bij. Schoenen maken de man zeggen ze weleens, en zoals bij mensen horen bij poppen ook leuke schoentjes. Zo maak je je pop helemaal compleet.

Er zijn een heleboel verschillende mogelijkheden qua ontwerp en materiaalkeuze als het gaat om welke poppenschoenen passen bij een bepaalde pop. Afhankelijk van je smaak, de leeftijd van het kind voor wie de pop bedoeld is en het materiaal waarmee je werkt kun je kiezen wat de beste keuse is voor schoenen.

Als je voor leer wilt kiezen, kun je alle kanten op, van een laars tot een mooie veterschoen. Maar dit soort poppenschoentjes is niet zo geschikt voor een pop voor een jong kind. Voor een leren schoen moeten de poppenvoeten wel echt stevig zijn, anders lukt het niet goed de schoenen aan te krijgen.

Voor zonnekindpoppen is vilt als materiaal voor de poppenschoentjes heel geschikt. Je kunt het vilt in de winkel kopen of je kunt zelf schoentjes vilten van wol. Of schoentjes naaien van een zelf gevilte lap. Kies je voor de laatste mogelijkheid, dan kun je prachtige kleuren maken. Je maakt zo vanzelf ook een wat dikkere en stevigere kwaliteit vilt dan die je in de winkel koopt. Zo zijn de schoentjes exclusief.

Als je graag breit of haakt is er nog meer mogelijk. Je kunt zelfs voor speciale wol kiezen zodat je eerst de schoentjes maakt en ze vervolgens in de wasmachine vervilt.

Kortom, poppenschoentjes zijn er in alle soorten en maten. Voor elke pop en voor elke leeftijd kun je een passende schoen bedenken, van een ballerina tot een laars.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>