.st0{fill:#FFFFFF;}

Vingerpopjes, super speelgoed voor op reis 

 December 28, 2018

By  Inge

Vingerpopjes kun je in allerlei soorten en maten maken. Van vilt of gebreid of gehaakt. Sommigen zitten op de top van je vingers, bij anderen steek je juist je vingers in de benen, zodat je ze kunt laten lopen.

Vingerpopjes zijn natuurlijk leuk voor thuis, maar voor de vakantietijd zijn ze extra handig. In klein formaat neem je popjes mee waar de kinderen zelf mee kunnen spelen. En bovendien heb je je eigen mini-theater bij je.

Op een regenachtige dag, of gewoon als onderbreking tussen de activiteiten, kun je een klein toneelstukje opvoeren met de vingerpopjes.

Ook als er zich een probleem voordoet, kun je de popjes als hulptroepen inschakelen. Soms zijn kinderen even moeilijk aanspreekbaar, maar met de tussenkomst van een pop is dat vaak goed op te lossen. Vooral natuurlijk als de pop wat domme grapjes maakt op zijn tijd.

Je kunt hiervoor kiezen voor een handpop of een marionet, maar voor op reis zijn vingerpopjes ook erg geschikt.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>