.st0{fill:#FFFFFF;}

Drie poppen wachten op nieuwe kleren 

 December 28, 2018

By  Inge

Op dit moment zitten er drie poppen te wachten op nieuwe kleren. Drie heel verschillende poppen, voor 3 heel verschillende setjes kleding.

De eerste is een pop van 50 cm. Een jongen. Hij heeft ondertussen al ondergoed, sokken en sloffen en krijgt nog een broek en een shirt. De stofjes liggen al klaar, te wachten om verwerkt te worden. Dit wordt een stoere jongen, met een spijkerbroek en een shirt.

De tweede pop die zit te wachten is bijna het tegenovergestelde. Het is een meisje met superlang donkerrood haar. Los, met aan de zijkanten vlechtjes. Zij krijgt een lieve bloemenjurk. En om het af te maken een paar ballerina’s.

En de derde is een klein popje, van 30 cm. Dit meisje heeft al een lichtroze broekje en bij haar twijfel ik nog wat ik zal kiezen voor shirt of blouse.
Het ziet er maar gek uit, die half aangeklede poppen. Voor mijn gevoel zijn ze daardoor ook maar half af. Tijd dus om weer aan de slag te gaan.

Ik zal maar eens starten met de eerste twee, dan wordt me vanzelf ook wel duidelijk wat bij het kleine popje past…

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>