.st0{fill:#FFFFFF;}

Een blousje met een gerimpelde hals of met een gewone ronde hals? 

 April 11, 2022

By  Inge

Poppenkleren zijn anders dan gewone mensenkleren. Ze moeten er niet alleen leuk uitzien, ze moeten ook eenvoudig aan en uit te doen zijn door kleine kinderhanden die nog druk bezig zijn hun motorische vaardigheden te oefenen. De ideale set kleren voor een pop houdt daar rekening mee én zorgt voor uitdaging op het juiste niveau.

Zo kun je voor een poppenblouse of jurk kiezen voor verschillende modellen, zodat de poppenmoeder met de verschillende kleertjes verschillende motorische vaardigheden oefent. Een kleding stuk met een klittenbandsluiting op de rug, een kledingstuk met knoopjes, een met een rits én een met een wijde gerimpelde hals zodat die kleine kinderhanden allerlei verschillende bewegingen te oefenen krijgen. Op d foto bij dit artikel heeft pop een shirt met een gerimpelde hals aan. Dit shirt moet dus ofwel over het hoofd, ofwel via de benen aangetrokken worden.

Natuurlijk is het leuk en fijn als de kleertjes van stoffen gemaakt zijn die de poppenmoeder bevallen. Mooie kleuren en printjes die passen bij de smaak van het kind en katoen, linnen, wol en misschien zelfs zijde voor een rijke tastervaring.

Ook kunnen de structuren van de stoffen heel verschillend gekozen worden. Van een soepele stof in platbinding tot een stugge jeans in keperbinding en een gebreide stof voor een truitje.

Zo worden poppenkleertjes van simpel speelgoed rijk ontwikkelingsmateriaal.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>