.st0{fill:#FFFFFF;}

Een hele stapel nieuwe stofjes om poppenkleertjes te maken 

 November 10, 2021

By  Inge

Ik durf het bijna niet te zeggen… maar hoe moet dat nou?

Jarenlang maakte ik vooral poppen. De poppenkleertjes die die poppen aan kregen waren gemaakt van een paar basispatronen. Leuk, maar niet langer leuk genoeg. Als ik heel eerlijk ben wordt het een beetje saai. Toch blijft het poppen maken me trekken, ik hou er nou eenmaal van, dus stoppen wil ik niet.

De oplossing is simpel én leuk: meer verschillende poppenkleertjes

Ik heb daarom besloten om me de komende tijd te focussen op het maken van allerlei verschillende poppenkleertjes. En van allerlei verschillende patronen om die kleertjes mee te maken. Zo kunnen de poppen een hele garderobe krijgen en waarschijnlijk verwerk ik de patronen voor de kleertjes ook in een cursus.

De stofjes liggen al op me te wachten

Ik heb voor dit doel alvast een heleboel stofjes besteld. Ze zijn allemaal even mooi en ook nog van biologische kwaliteit. Ik kocht een mooie dunne natuurlinnen bij PureCoverz en de andere stofjes op de foto komen van Ansje.eu Wat hou ik er toch van om stofjes zoals deze, van natuurlijke materialen en van een mooie kwaliteit, te voelen en te verwerken tot moois.

De setjes zie ik al voor me, van een strokenjurk tot een wijde broek met blouse en een winterjas eroverheen. Na deze stofjes ga ik vast ook nog wol en andere garens bestellen om mooie kleertjes te haken en te breien.

Als je dit leest en je hebt een wens voor een bepaald patroon, dan hoor ik het graag van je. Of het nu om een tutu voor een ballerina gaat of om een stoere werkoveral voor op de boerderij. Of het om zomerkleertjes gaat of om winterkleertjes, om jongenskleren of om meisjeskleren, om stoer of tuttig, alle inspiratie is welkom. Want hoe meer ideeën, hoe uitgebreider ik de garderobe kan maken en des te leuker wordt het voor de kinderen die de poppen met kleertjes krijgen om ermee te spelen. Dus: laat je me je ideeën weten?

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>