.st0{fill:#FFFFFF;}

Een rode jurk voor kerst 

 December 11, 2019

By  Inge

Een poosje geleden maakte ik deze pop. Ik wist zeker dat het een jongen was, maar welke kleren hij aan mocht krijgen was me een raadsel. Ik pakte er allerlei stofjes bij, maar niets was passend.

Er kwamen verschillende opdrachten tussendoor en de pop bleef (onaangekleed) liggen. Tot gisteren. Toen bekeek ik hem nog eens en kreeg ik ineens een idee. Ik pakte een haarspeldje in de vorm van een lieveheersbeestje uit mijn naai koffer en stak het in pop zijn haar. Was deze pop eigenlijk wel echt een jongen? Of mocht ze een meisje zijn?

Ik vond het speldje zo leuk staat dat ik besloot dat het het laatste was. Pop mocht haar haarspeldje houden en omdat het bijna kerst is zocht ik er een mooie rode babyrib bij voor een jurk. Een rode jurk voor kerst. Voor een meisjespop in plaats van een jongenspop. Die had ik niet zien aankomen.

Op het moment dat ik dit artikel schrijf is de pop nog niet verkocht. Wil je haar kopen? Neem dan even contact met me op.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>