.st0{fill:#FFFFFF;}

Poppenschoentjes maken de poppenoutfit compleet 

 December 27, 2018

By  Inge

Poppenschoentjes, de finishing touch

Als je eenmaal je pop gemaakt hebt, dan wil je hem of haar natuurlijk ook mooie poppenschoentjes geven. Zo maak je je pop helemaal compleet.

Er zijn een heleboel verschillende mogelijkheden en waar je uiteindelijk voor kiest is afhankelijk van je smaak, de leeftijd van het kind voor wie de pop bedoeld is en het materiaal wat je wilt gebruiken.

Het materiaal voor de schoentjes

Kies je voor leer, dan krijgt je pop al gauw een wat volwassener uiterlijk en je kunt dan ook kiezen voor een mooie veterschoen. Dit soort poppenschoentjes is dan niet zo geschikt voor een pop voor een jong kind, maar des te leuker voor een pop voor een wat ouder kind.

Als je voor vilt kiest als materiaal van de poppenschoentjes, kun je vilt in de winkel kopen of je kunt zelf schoentjes vilten van wol. Kies je voor het laatste, dan kun je prachtige kleuren maken en een wat dikkere stevigere kwaliteit vilt maken, zodat de schoentjes exclusief zijn en bovendien lang mee kunnen.

Voor wie graag breit of haakt zijn er nog meer mogelijkheden. Je kunt dan zelfs voor speciale wol kiezen zodat je eerst de schoentjes maakt en ze vervolgens in de wasmachine vervilt.

Kortom, poppenschoentjes zijn er in alle soorten en maten te maken. Voor elke pop en voor elke leeftijd kun je een passende schoen bedenken, van slof tot ballerina.

Cursus poppen maken

In de cursus poppen maken worden een paar verschillende mogelijkheden behandeld, zodat je de pop die je maakt helemaal aan kunt kleden. Als je toch andere wensen hebt, zijn de patroontjes prima te gebruiken als uitgangspunt om er zelf je persoonlijke versie van te maken.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>