.st0{fill:#FFFFFF;}

Zelfgemaakte vikingschoenen 

 March 7, 2019

By  Inge

Omdat de pop die ik nu aan het maken ben een kleine viking wordt, krijgt hij ook (bijna) echte vikingschoenen. Dat zijn eenvoudige schoenen die uit één stuk leer gemaakt werden, op een bepaalde manier gesneden werden en dan met een veter erdoor om de voet gebonden konden worden. Tegenwoordig zijn deze schoenen ook nog te koop. Ik kocht ze voor mijn dochter toen ze nog baby was, als eerste schoentjes om mee rond te stappen.

Mijn vikingpop krijgt geen leren schoenen, maar schoenen van vilt, maar wel naar het model zoals dat bij de vikingen ook gedragen werd. Op de foto zie je hoe de schoenen eruit zien.

Voor een volgende pop wil ze graag eens van leer proberen te maken. Ik koos deze keer voor vilt omdat dat soepeler is en deze pop heeft maar kleine voeten. Ik vermoed dat leer dan te stug is om een fijne poppenschoen van te maken.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>