.st0{fill:#FFFFFF;}

Een pop is veel meer dan speelgoed 

 May 17, 2021

By  Inge

Soms blader ik eens door oude foto’s. Dat blijft leuk tijdverdrijf. Vandaag kwam ik daarbij deze tegen. Pop Katrijne maakte een slakje van klei. Precies zoals ik op dat moment met mijn dochter deed.

Met deze herinnering kwamen er ineens ook een heleboel andere naar boven. Over hoe deze pop deel was van veel dingen die we deden. Hoe ze me soms zelf hielp om het opvoeding licht en leuk te houden.

Een pop kan zoveel meer zijn dan speelgoed. Deze pop hielp me lange tijd bij van alles. Van knutselen, tot hoe met dieren om te gaan, tot het met grote lol naar boven gaan als het bedtijd was (terwijl dochter op die leeftijd noooooooooit moe was).

Allemaal dingen die ondertussen alweer jaren geleden zijn. Waar de poppen aanvankelijk een gedeelde interesse waren, krijgen ze nu een steeds kleinere rol in ons leven. Deze lieveling ligt vooral nog in de kast. En zelf ben ik naast het poppenatelier ook een groot deel van de tijd met heel andere dingen bezig.

Wat vliegt de tijd…

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>