.st0{fill:#FFFFFF;}

Een tafelspel van het verhaal De Muis en de Aardappel 

 December 28, 2018

By  Inge

Al een tijdje loop ik te denken dat ik graag een tafelspel wil maken. Je weet wel, zo’n mini poppentheater met mini zonnekindpoppen. Gewoon voor thuis. Om een leuk verhaal uit te spelen. Een al een tijdje loop ik te denken welk verhaal ik daar toch voor zou kunnen gebruiken.

En vandaag kreeg ik ineens een inval. Ik weet een heel leuk verhaaltje, heel geschikt voor peuters en kleuters. En mijn dochtertje gaat het ongetwijfeld geweldig vinden. Het is het verhaal van De Muis en de aardappel!

Het gaat over een boerengezin en een heel grote aardappel die gerooid moet worden. Maar het lukt niet. Met zijn allen helpen ze mee en als uiteindelijk ook de kleine muis nog helpt, dan lukt het.

Het is een heerlijk verhaal om voor te lezen of om te vertellen en het is heel goed om te zetten in een tafelspel. En dat is precies wat ik binnenkort ga doen :-)

En als ik dan toch bezig ben, dan ga ik er ook meteen een patroonblad maken. Natuurlijk compleet met ideeën voor de uitwerking van het spel.

Want ik weet dat dit verhaal bij veel mensen favoriet is. Bij veel ouders, en ook bij heel veel juffen. Wat zou het geweldig zijn als de popjes van De Muis en de Aardappel in heel veel peuterklassen en kleuterklassen te zien zouden zijn…

Vind jij het ook zo’n leuk verhaal en heb je er wel zin in om dit tafelspel te gaan maken?

De patronen van de kabouterfamilie (uit de cursus) kun je eenvoudig aanpassen tot de familie uit dit verhaal.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>