.st0{fill:#FFFFFF;}

Je seizoenstafel in een handomdraai klaar lukt met deze kabouters 

 December 29, 2018

By  Inge

Met een seizoenstafel breng je het seizoen en wat je daaraan buiten beleeft ook naar binnen. Voor de meeste mensen betekent dat dat ze voor elk seizoen een heel andere set poppen en figuren gebruiken, met daar omheen extra aankleding die van buiten komt, zoals dennenappels of bloesemtakken. Maar het kan ook eenvoudiger.

Door één set poppen te maken die het hele jaar door hetzelfde blijft en dan de omgeving van de popjes met het seizoen mee te veranderen, bespaar je jezelf een hoop werk en kun je net zo goed genieten van je seizoentafel.

Ik maakte daarvoor de kabouterfamilie van de foto hierboven. In de zomer zijn de kleuren van de lappen die de seizoenstafel bedekken helder van kleur en er staan bloemen bij, en vliegen bijtjes rond en er is een kleine groentetuin waarin ze aan het werk kunnen zijn.

In de herfst worden de kleuren veranderd naar een dieper groen in combinatie met bruin en ze zijn dan aan het oogsten en de oogst aan het verwerken. Allemaal in het klein natuurlijk.

In de winter ligt er “sneeuw” op de seizoentafel, is het jongetje een sneeuwpop aan het maken en er is zelfs een huisje waar ze binnen kunnen zitten bij het haardvuur.

En in de lente maakt de sneeuw plaats voor groen, voor bloesem en bloemen en weer helderdere kleuren.

Wanneer het in de herfst buiten stormt kan er ook op de seizoenstafel iets omwaaien of vallen. In de zomer kunnen de kabouters genieten van de zon en in de lente kunnen ze ruiken aan de bloesem of de aan de eerste bloemen die zich na de lange winter weer laten zien.

Door dat wat je zelf zo leuk of bijzonder vindt aan een bepaald seizoen ook op de tafel met de popjes uit te beelden, kun je een heel persoonlijke seizoenstafel maken, zonder de standaard figuren zoals koning winter en vrouwtje dooi. En natuurlijk kun je van de kabouters ook een gewoon gezin maken, door de kaboutermutsen achterwege te laten.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>