.st0{fill:#FFFFFF;}

De liefste zonnekindpop krijgt staartjes 

 December 28, 2018

By  Inge

De pop die ik voor mijn dochtertje heb gemaakt , heeft héél lang haar gekregen. Dat wilde ze graag. Erg graag. En omdat ik haar perfecte pop wilde maken, was dit een wens die ingewilligd moest worden :-)

Omdat ik praktische problemen voorzag met die ontzettend lange lokken, heb ik het haar in twee knotten hoog op het hoofd vast gemaakt. Gewoon met elastiekjes, zodat er altijd de keuze is tussen los en vast.

En vandaag was er de keuze voor los. Vanmorgen vroeg moesten de knotten uit het haar van pop. De lange lokken zwiepten van voor naar achter en van links naar rechts. En al snel was dat niet leuk genoeg en dochterlief haalde het tasje met (haar eigen) haar elastiekjes tevoorschijn.

Het was tijd om pop weer staartjes te geven. Deze keer wilde ze het graag zelf doen en het resultaat mag er zijn. Pop heeft nu drie staartjes. Twee zo ongeveer zoals ze zaten, en nog een extra staart achter.

Ik vind het heerlijk om haar zo met pop bezig te zien. Ze is echt haar favoriet geworden en mag als enige mee naar boven elke avond.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>