.st0{fill:#FFFFFF;}

Een houten zwaard voor een kleine vikingjongen 

 February 19, 2019

By  Inge

De vikingjongen die ik nu aan het maken ben wil ik graag zo traditioneel mogelijk weergeven. Daar hoort dan natuurlijk ook een houten zwaard bij. Want in die tijd leerden kleine jongens al jong hoe ze moesten vechten. In tegenstelling tot de gevechten op straat vandaag de dag die kleine jongens soms voeren, ging het er ruim 1.000 jaar geleden een stuk minder vredelievend aan toe. Een houten zwaard was wellicht ook speelgoed, maar toch vooral een eerste wapen om mee te oefenen, om te trainen en om zo te leren vechten voor later.

Niet zo fraai allemaal eigenlijk, maar dat hoeven we onze kinderen vandaag de dag nog niet te vertellen als ze de leeftijd hebben dat ze met poppen spelen. Deze viking jongenspop krijgt dus wel een houten zwaard, maar zeg nou zelf… bij een zonnekindpop ziet het er toch nooit echt gevaarlijk uit…

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>