.st0{fill:#FFFFFF;}

Een zwarte pop of een witte pop, met welke pop speel je het liefst? 

 December 28, 2018

By  Inge

De amerikaanse studente Kiri Davis deed onderzoek naar het zelfbeeld van kinderen met een donkere huidskleur. Ze maakte hiervoor gebruik van de historische test van Dr. Kenneth Clark.

In dit experiment kun je zien dat veel donkere kinderen een slecht gevoel hebben over zichzelf. Persoonlijk vond ik de beelden best schokkend, ook al zie je alleen maar kinderen en poppen.

De onderzoekster vraagt aan de kinderen welke pop hun voorkeur heeft om mee te spelen en 15 van de 21 kinderen met een donkere huidskleur kiest de blanke pop als favoriet, als liefst of als leukst.

Kijk zelf maar:

Het onderzoek dat ze deed is voor mij één van de redenen om ouders te adviseren om een pop te kiezen die qua uiterlijk zoveel mogelijk op het kind zelf lijkt. Later onderzoek geeft aanwijzingen waaruit blijkt dat dat een positief zelfbeeld kan bevorderen.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>