.st0{fill:#FFFFFF;}

Vicky gaat op reis 

 December 28, 2018

By  Inge

Elke keer weer is het een beetje dubbel als er een pop verkocht is. Ik maak ze natuurlijk meestal voor anderen. En wat mij betreft zijn ze absoluut bedoeld om mee te spelen. Dus als er een poppenmoeder rondloop, ergens op deze wereld, waar een pop van mij bij past. Dan is dat alleen maar heel erg leuk.

En toch… is het ook elke keer weer een afscheid. Het maken van een zonnekindpop vind ik best een intiem werk. Dat klinkt misschien gek als ik het zo schrijf. Maar het is een heel persoonlijk werk wat ook nog eens bij elke pop anders uitpakt. En daardoor ga je als poppenmaakster een band aan met de pop die je maakt. Hoe gek het ook klinkt. Zo is het nou eenmaal.

En nu is het zover voor Vicky. Vicky is een pop van 50 cm met prachtig donkerbruin haar. Ze is helemaal gemaakt van ecologische materialen. Ook haar kleren.

Vicky gaat op reis, helemaal naar Amerika. Waar een poppenmoeder haar opwacht. Zodat ze met haar kan spelen, haar overal mee naartoe kan nemen als ze dat wil en met haar kan knuffelen als ze daar een keer een pop voor kiest.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>