.st0{fill:#FFFFFF;}

Wat is een antroposofische pop? Een korte uitleg 

 December 28, 2018

By  Inge

De antroposofische pop vindt zijn oorsprong in, de naam zegt het al, de antroposofie. Rudolf Steiner, de grondlegger van deze beweging, gaf aanwijzingen over hoe de ideale pop eruit zou moeten zien.

Wat maakt een antroposofische pop zo anders?

Rudolf Steiner maakte in zijn aanwijzingen duidelijk dat de pop, net als ander speelgoed, ruimte moet overlaten voor de fantasie van het kind. Dat betekent dat een pop geen echte ogen heeft, slechts een aanduiding voor de mond en wel handen en voeten maar geen vingers en tenen.

Doordat deze dingen ontbreken, wordt het kind tijdens het spel als het ware aangespoord om de creatieve fantasie te gebruiken. Zo’n pop kan dus in alle houdingen slapen of wakker zijn.Dat is een groot verschil met de meeste poppen die je tegenwoordig in de winkel vindt.

De pop als spiegelbeeld

En het kind kan zijn eigen gevoelens projecteren op de pop omdat de antroposofische pop geen duidelijke gezichtsuitdrukking heeft. Dus is het kind blij, dan kan de pop blij zijn en als het kind verdriet heeft dan kan het dat ook via de pop uitspelen.

Natuurlijke materialen

Een antroposofische pop is gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen en wol en liefst ook nog van materialen die van biologische kwaliteit zijn. Deze materialen zorgen er niet alleen voor dat de pop prettig en warm aanvoelt, ze helpen ook mee bij het ontwikkelen van een gezonde tastzin.

Zelf een pop maken? Of liever kopen?

Wil je graag zelf zo’n mooie pop maken of ben je op zoek naar een poppenmaakster die dat voor je doet? Dan ben je bij Kleine Katrijne aan het juiste adres.
Als je zelf een pop wilt maken, kun je je aanmelden voor de cursus poppen maken.
Als je liever een pop koopt, dan kun je een kijkje nemen in de winkel, of neem contact met me op als je wilt dat ik er een maak precies zoals jij in gedachten hebt.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>