.st0{fill:#FFFFFF;}

Zonnekindpop pakket om zelf een zonnekindpop te maken 

 December 28, 2018

By  Inge

Zonnekindpop pakket zelf samen stellen is wel zo leuk

Een persoonlijke pop

Ben je op zoek naar een zonnekindpop pakket? Dan wil ik je graag even mee nemen op reis. Ga je met me mee?

Je hebt besloten dat je graag zelf een zonnekindpop wilt gaan maken. En nu ben je op zoek naar een zonnekindpop pakket. Je gaat de pop lekker zelf maken, dus zo’n standaard pakket levert hoe dan ook een persoonlijke pop op. Maar misschien kan het wel nóg beter?…

Voor wie wordt de pop

Voor wie wil je de pop gaan maken? Neem hem of haar eens even in gedachten. Stel je nu voor dat je een zonnekindpop gaat maken met dit kind in je gedachten. Dat je als het ware vraagt: “Wat voor pop past bij jou?” of “Met wie wil jij héél graag veel spelen?”

Misschien heb je het direct wel voor je. Wil je een pop maken voor een meisje dat dol is op prinsessen? Of is het juist een jongen die graag klimt en klautert? Of misschien wil je dat de pop zijn of haar evenbeeld wordt?

Als je nu bedenkt dat de lieve schat voor wie je de pop wilt gaan maken al een pop heeft. En dat dat de pop is die het allerbest past. De allerbeste pop van de hele wereld. Hoe ziet dan de pop eruit?

Het plaatje invullen

Je kiest de juiste kleur huidtricot en het patroon wat je het leukst vindt. Je neemt prachtig borduurgaren voor de ogen en de mond. En je gaat op zoek naar de juiste wol of het juiste garen voor de haren en het kapsel. Zie je hem of haar al ontstaan?

Maar je bent er nog niet. Nu komt misschien wel het leukste. De pop krijgt nog kleren! Je gaat naar een stoffenzaak en kijkt welke kleuren en dessigns mooi passen bij jouw pop. En om de pop helemaal af te maken, maak je de kleren precies zoals jij ze hebben wilt.

Zoals op de foto hierboven zag het pakketje voor de pop die ik voor mijn dochter maakte eruit:

Gaandeweg heb ik nog wat veranderd en is niet alles van het stapeltje gebruikt. Het leuke van deze manier van materiaal zoeken is dat er geen twee poppen ter wereld hetzelfde zijn. En dat je terwijl je de pop of de kleren maakt, nog dingen iets kunt aanpassen als je merkt dat je het toch anders wilt.

Mooie patronen met werkbeschrijving en een lijst met benodigdheden

Bij Kleine Katrijne kun je prachtige patronen kopen. En bij die patronen zit een heel uitgebreide en duidelijke werkbeschrijving. Compleet met hoe je het haar kunt doen en patronen voor de kleren. Bovendien krijg je een lijst waarop je kunt zien waar je welke materialen kunt kopen.

Want bij het maken van een pop is het het leukst als je precies kunt kiezen voor de dingen die bij jou passen.

Krijg je al zin om ook zo’n mooie pop te gaan maken? Kijk dan op de Cursus pagina voor meer informatie.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>