.st0{fill:#FFFFFF;}

Zonnekindpop met tuinbroek, voor een jongen 

 March 1, 2021

By  Inge

De meeste poppen die ik maar zijn voor meisjes. Een enkele keer mag ik een pop maken voor een jongen. Deze keer is het weer zover.

Een jongen met blonde haren en grijsblauwe ogen. Met een traditioneel gezicht, dus zonder neus of andere details.

De pop mocht een tuinbroekje krijgen en liefst zo dat er een zak op zat. Want dat is voor de poppenvader in spé ook altijd een voorwaarde voor de kleding die hij draagt.

Als kleurencombinatie koos de klant voor tijdloos, klassiek en stijlvol donkerblauw voor de broek, gemaakt van babyrib. De broek kreeg op de buik een zak, zo dat de handen er aan de zijkanten een klein stukje in kunnen. Of een vinger van de poppenvader ;)

Daaronder een shirt van linnen in een kleur die het midden heeft tussen grijs en olijfgroen en om het geheel af te maken donkerbruine vilten schoenen.

Pop is ondertussen gearriveerd bij de klant en in het hart gesloten van de poppenvader. En vooral dat laatste is altijd leuk om te horen. Want poppen maken is leuk, maar als een pop ook daadwerkelijk past bij een kind en als er liefdevol mee gespeeld wordt, dan is dat de allergrootste beloning die ik me als poppenmaakster wensen kan.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>